Zipline

Vår zipline passar dig som vill ha en fartfylld upplevelse

Vi har zipline för kompisgänget eller jobbarkompisarna som vill uppleva något utöver det vanliga tillsammans. I 50 kilometer i timmen med en höjd på över 10 meter så flyger du nerför sluttningen. Vi har även en ziplinebana där du får uppleva en magisk utsikt över trädtopparna i Sörbyskogens gammelskog. Detta är en häftig aktivitet som passar såväl gammal som ung. Genom våra ziplinebanor kan du utmana din eventuella höjdskräck. Så vad väntar du på, testa att åka zipline idag!

Zipline lång

Flyg fram bland trädtopparna med en fantastisk utsikt över Örebro stad. Ziplinen kommer att ta dig 300 meter i ca 50 km/h. Du kommer få dig en riktigt härlig upplevelse! Endast öppen under sommarsäsongen.

• 300 meter
• 50 km/h
• 8 år, 35kg+

Ziplinebanan

Koppla dig vidare och glid från plattform till plattform. Fr.o.m våren 2022 så kommer ziplinebanan vara del av vår klätterpark. Köp ett 2 timmars pass- klättra och zip:a hur mycket ni vill! 

• 11 plattformar
• Tidsåtgång ca 20 min
• 10 år, minsta vikt 35kg och max vikt 110kg

Vanliga frågor om zipline

Vad är zipline egentligen?

En zipline består av en lång uppspänd vajer. Du är fastspänd i en kroppssele, och med linbanehjul glider den som åker nerför vajern i full hastighet. Farten kan bli upp till 50km/h beroende på åkarens vikt, vajerns lutning och vindmotståndet från kroppen. I slutet på banan finns ett stopp i form av en automatisk inbromsning, som gör att du som åker får ett bekvämt och säkert avslut på turen.

Får jag åka trots dåligt väder?

Det går bra att åka trots dåligt väder. Det kan vara en härlig upplevelse och känna regnet piskande i ansiktet samtidigt som du far över trädtopparna. Bara du är rätt klädd är ingenting omöjligt!

Kan jag åka med glasögon på?

Det går bra att ha glasögon på dig under turen eftersom hjälmen håller dina glasögon på plats under färden.

Vilken utrustning behöver jag?

Hos oss får du låna utrustningen du behöver. Säkerhetssele och hjälm ingår i priset. Ha på dig oömma kläder och stabila skor. Förtäring av alkohol i samband med zipline är inte tillåtet. Samlingspunkt för zipline är i Sörbybackenstugan där er guide kommer och möter upp er. Säkerhetsgenomgång tar cirka tio minuter och är inkluderat i din åkning.

Gruppbokning

Om ni är en grupp på minst 20 personer som är intresserade av att åka zipline utanför ordinarie tider, kontaktar ni oss på info@sorbybacken.se

Drop-in

Ziplinen är givetvis öppen för drop-in när Sörbybackenstugan har öppet under sommarsäsongen. Vid drop-in kan det hända att man får vänta en stund tills våra guider är redo, bokningar har nämligen förtur.
Varukorg
Boka höstens Kick-Off

I Sörbybacken får ni kick-off och teamdag i ett! Utveckla er samarbetsförmåga, stärk er gemenskap och företagskultur – och ha roligt på vägen!