Höghöjdsbana
VÅR KLÄTTERPARK

Listighet, Mod & Balans

En höghöjdsbana är en rolig kombination av lek, klättring och äventyr. I våra höghöjdsbanor kan du hitta en lagom spännande utmaning att övervinna, och du kan uppleva äventyret i flera timmar.

Här får du uppleva hisnande höga höjder, klättra och balansera bland trädtopparna. Detta är en rolig utmaning där du kan klättra på din egen nivå.

Det är helt okej om du är lite rädd för höjder, vi har erfarna instruktörer som tar väl hand om dig. Om du verkligen tycker om höjder så testa vår zipline där du bjuds på ännu mer svindlande fart och pirr i magen.

Våra höghöjdsbanor

Fr.o.m våren 2022 så kommer vi sälja 2 timmars entrépass till vår nya KLÄTTERPARK. Detta pass ger dig fri tillgång till alla våra höghöjdsbanor och vår Ziplinebana i hela 2 timmar! (Inklusive ziplinebanan som i princip redan är en höghöjdsbana bestående av enbart zip.) 

Passen startar varje heltimma och de första 20 minutrarna består av intro. Så se till vara på plats i tid så att ni hinner parkera och hämta ut er sele innan introt börjar. En dag kan alltså se ut ungefär såhär:

10.00-10.20 Intro
10.20-12.20 Fri klättring i banorna

OBS! Kom ihåg detta:
• För att få gå svarta banan så måste du först ha gått den röda banan och informerat minst 1 av våra guider innan påstigning. 
• För att åka ziplinebanan krävs ett extra intro med en annan typ av utrustning som ni får låna. Säg till någon av våra guider så hjälper de dig.

Höghöjdsbana Örebro Sörbybacken

GRÖN HÖGHÖJDSBANA

Den Gröna höghöjdsbanan är en ny bana byggd 2021. Den är en perfekt bana för de som testar en höghöjdsbana första gången och för de lite yngre förmågorna.

• 3-5 meters höjd
• 120 cm+
• 6 år+

Höghöjdsbana Örebro Sörbybacken

BLÅ HÖGHÖJDSBANA

Den Blå banan är vår medelsvåra bana. Ett perfekt nästa steg från den gröna. Här blir både hindren lite mera fysiskt utmanande och höjden ytterligare lite högre.

• 3-7 meters höjd
• 130 cm+
• 7 år+

Höghöjdsbana Örebro Sörbybacken

RÖD HÖGHÖJDSBANA

En medelsvår bana. Den är egentligen bara lite mera fysiskt krävande än den blåa banan, men på betydligt högre höjd. Även den modigaste kommer känna ett pirr i magen.

• 13-17 meters höjd
• 140 cm+
• 8 år+

Svart höghöjdsbana Sörbybacken Örebro

SVART HÖGHÖJDSBANA

Nyhet för 2022! Detta är banan för de allra modigaste- de som redan provat på röda banan men inte kan få nog! Här blir det både högre och klurigare.

• Hisnande höjder
• 140 cm+
• 8 år+

Ziplinebanan Sörbybacken Örebro

ZIPLINEBANAN

Höghöjdsbanan som endast består av zipline! Koppla dig vidare och glid från plattform till plattform. Upplev naturen, farten och avsluta med fantastisk vy när träden glesar ur och staden öppnar sig!

• 11 plattformar
• Tidsåtgång ca 20 min
• 10 år+, minsta vikt 35 max 110kg.
• Minsta längd 155 cm.

Låghöjdsbanan Sörbybacken Örebro

LÅGHÖJDSBANAN

Detta är vår lekplats skapad åt de allra minsta som också vill vara med att testa på äventyret uppe i sörbyskogen. Banan ligger uppe i klätterparken men är fri för allmänheten att nyttja.

• Låg höjd
• 2 år+

Säkerheten i våra höghöjdsbanor

Säkerheten i våra höghöjdsbanor är viktig för oss och är en del av vår värdegrund.

Alla gäster får först hjälp på med utrustningen. Du får sedan lära dig hur du klättrar och säkrar dig i banorna. Därefter är det fri klättring i de olika banorna. Du är under uppsikt av våra säkerhetsutbildade instruktörer medan du klättrar. Du som gäst kan slappna av, fokusera på att ha roligt och njuta av utsikten i våra banor.

Höghöjdsbana på ert företagsevent

Om ni är en större grupp och vill boka in ett företagsevent hos oss så kan ni välja den aktivitet eller de höghöjdsbanor som passar er bäst. Gruppbokning passar perfekt för sällskap som vill ha en mer exklusiv upplevelse.

Vanliga frågor om höghöjdsbanorna

Vad är en höghöjdsbana?

En höghöjdsbana är ett äventyr uppe i luften där du tar dig fram mellan olika plattformar, med hjälp av lianer, vippbrädor, hängbroar, ziplines, balanserandes på stockar eller att du klättrar i stora nät.

Utrustning & Regler

  • Du kommer att få låna sele och hjälm av oss.
  • Lämplig klädsel är oömma kläder och stabila skor.
  • Förtäring av alkohol i samband med höghöjdsbanan är inte tillåtet.
  • Var på plats i Sörbybackens stuga ca 20 minuter innan start.
  • Startpunkt för samling innan start är vid vår stuga, er guide kommer möte upp er där.
  • Säkerhetsgenomgången tar cirka tjugo minuter.

Deltagare

För att boka en aktivitet måste du ha fyllt 14 år eller ha målsmans godkännande för att genomföra den. Barn 6-10 år måste ha en medklättrande vuxen med sig i banorna. Vid bokning med barn mellan 6-10 år behöver även en plats bokas för den medklättrande vuxna också.
Höghöjdsbanan är öppen för drop-in när Sörbybackenstugan har öppet.

Hur säkrar jag mig hos er i höghöjdsbanorna?

Vi använder oss av CliC-iT® karbinhakar för att hålla säkerheten på topp för alla våra gäster i höghöjdsbanorna. CliC-iT® används av höghöjdsbanor runt om i hela världen och är en fransk uppfinning. CliC-iT® är ett kommuniverande system
där ena karbinhaken är låst och den andra är öppen. Du som gäst använder CliC-iT® hakarna då de minimerar risken för att koppla loss båda säkringshakarna samtidigt, upplevelsen i höghöjdsbanan blir därmed både säker och rolig för dig. Säkerheten i höghöjdsbanorna är det viktigaste för oss och all vår utrustning är CE-märkt. 

Vad kostar det att klättra i höghöjdsbanorna?

Du kan läsa om aktuella priser för alla höghöjdsbanor och övriga aktiviteter på sidan inför ditt besök

Vem avråds att klättra i höghöjdsbanorna?

Man får inte vara gravid, ha problem med andning, hjärta eller nacke/rygg. Om du har problem med astma och/eller diabetes vänligen meddela personalen innan start.

Kan jag klättra i höghöjdsbanan när det regnar och blåser?

Ja, du kan klättra i höghöjdsbanan när det regnar och blåser – bara du är rätt klädd. Vid åska stänger vi ner banan.

Vad händer om jag behöver hjälp uppe i en höghöjdsbana?

Våra instruktörer är alltid närvarande vid höghöjdsbanorna och kommer att hjälpa dig med det du behöver. Det finns alltid instruktör på plats som håller uppsikt. Vi kan klättra upp till dig uppe i banan och fira dig ner via vårt räddningssystem. Hos oss har vi en genomgående räddnings- och evakueringsplan som alla våra instruktörer också är utbildade i.

Får jag dricka alkohol i höghöjdsbanorna?

Nej, all form av olika berusningsmedel är förbjudet före och under deltagande i höghöjdsbanan.

Passar höghöjdsbanorna för barn?

Ja, barn kan prova på den gröna höghöjdsbanan som inte är lika hög eller svår som de övriga banorna. Den gröna höghöjdsbanan passar perfekt för ett barn som provar på för första gången. Vi har även en lekpark eller “låghöjdsbanan” som vi kallar den, för de allra minsta. 

Kan jag byta om och duscha efter jag har klättrat i höghöjdsbanorna?

Tyvärr finns ingen tillgång till dusch i klätterparken och vi uppskattar om du byter om innan du kommer till oss. Vi har begränsade möjligheter för ombyte eftersom vår anläggning ligger i skogsmiljö.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Varukorg
Boka höstens Kick-Off

I Sörbybacken får ni kick-off och teamdag i ett! Utveckla er samarbetsförmåga, stärk er gemenskap och företagskultur – och ha roligt på vägen!