SUMMERCAMP 2023

Summercamp i ÖREBRO

Vill du vara med på sommarens roligaste sommarläger?

Vi fortsätter med traditionen att arrangera summercamp i Sörbybacken, Örebro. För varje år som gått har vi fått med oss massor med lärdomar och vi fortsätter att utveckla konceptet mot målet – Sommarens bästa vecka!

Låghöjdsbanan i Sörbybacken Örebro

Summercamp-veckan

Det fina som vi gillar med vårt summercamp är att det är ett sommarläger som inte kräver något annat än att du bara kommer och är med. Det är ingen idrott som kräver vissa förkunskaper! Det sätter också en prägel av att det inte finns några uppbyggda hierarkier i grupperna om vem som är bäst, utan här är alla där med exakt samma syfte – att uppleva sommarens bästa vecka!

Summercamp är för barn och ungdomar födda 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010.

Vänner för livet

Vi har som en devis för våra aktiviteter – Här skapas nya minnen. För Summercamp så omvandlar vi det till att vi vill skapa en miljö där man kan få vänner för livet. För visst skulle det vara fantastiskt om du genom en vecka på summercamp i Örebro, fick en vän för livet?

Fartfyllda Aktiviteter

Vi gör lite av allt. Det är i regel våra höghöjdsbanor som är den mest populära aktiviteten för våra summercamp-deltagare, men det är ju långt ifrån det enda vi gör. Samt så är det så att vi klättrar egentligen bara under en förmiddag eller eftermiddag per grupp och vecka, mer än så hinner vi inte med. Några andra av de fartfyllda aktiviteterna är uppblåsbara hinderbanan, flera olika zipline, och femkampen.

Lugnare Aktiviteter

Det är roligt med fart och adrenalin. Men det går inte att ha full fart hela dagarna. Vi varvar därför med lite lugnare aktiviteter, dessa har en väldigt stor variation beroende på vilken ansvarig ledare som är på plats för just den veckan.

Schema

Summercamp pågår måndag-torsdag 9.00-15.00. Vi har personal på plats 8.30-15.30. Vi äter i regel en ganska tidig lunch och sedan äter vi ett mellis på eftermiddagen.

Gruppindelning

Vår tanke för sommarlovet är att varje vecka dela in varje vecka i 3 grupper, med en ambition på cirka 15 deltagare i varje grupp. Sedan delar vi in grupperna utefter ålder, men utan att dela in eventuella kompisar i olika grupper.

Ledare

Vi anställer ungdomar för att vara ledare på vårt summercamp. Det är en stor roll och kanske den viktigaste ingrediensen för att deltagarna ska ha en rolig vecka. Vi är därför så noggranna vi kan vara i rekrytering och sedan utbildar vi samtliga. Utöver de anställda ungdomarna som vi själva rekryterat så kan det komplementeras med några ungdomar från feriepraktik.

Mat och mellanmål varje dag

Varje dag ingår lunch och mellanmål. Vi avslutar såklart veckan på torsdagen med fantastiska pizzabuffén från Sörens Vedugn. vi är duktiga på att hantera allergier och specialkost. Ni meddelar dessa genom det formulär som kommer till bokarens mail någon vecka innan vi kör igång.

Väder och kläder

Vädret är en faktor som gör att vi ibland måste göra speciella anpassningar i aktivitetsschemat. Vi är utomhus oavsett väder, är det riktigt ösregn så håller vi oss under tak, men vi kommer att vara utomhus. 

Kläder efter väder! – Sällan är den meningen lika viktig som inför en vecka på vårt summercamp.

Vanliga Frågor om Summercamp

Hur vet jag om mitt barn får gå med sina kompisar?

Om vi har problem med kompisar som är mitt i en åldersbrytning mellan två olika grupper- då kontaktar vi den/de som anmält sig och diskuterar fram en lösning tillsammans. Hör ni inget, då är det lugnt!

Jag har inte fått bokningsbekräftelse eller formuläret, vad gör jag?

Skicka ett mail till oss på info@sorbybacken.se med samma fakta som du skrev vid anmälan. Ofta är det någon bokstav fel i den mailadress som du skrev när du anmälde.

Varukorg
Julmarknad & Barnens dag 16/12

Datum: Lördag 16 december 
Tider: 11:00-15:00
Entré Barnens dag: 99kr

UF UTSTÄLLNING 
Likt förra året har vi nöjet att presentera 30 fantastiska UF-företag som kommer att ställa ut och erbjuda sina unika produkter till försäljning under dagen, passa på att handla lite julklappar! 🧑‍🎄 

BARNENS DAG, PIZZABUFFÉ & JULPYSSEL
Minglande trollkarlen Jonas och ponnyn Yoshi kommer och myser med er denna afton. Vi dukar även upp för ansiktsmålning, ballongknytning, skattjakt, Sörens pizzabuffé och en pysselhörna med lite glögg och pepparkakor. 🥰🌲 

Pizzabuffé Sörens Vedugn – 49kr/ barn 

Det är givetvis Kostnadsfritt att komma och mingla med alla härliga UF utställare på baksidan.

Tveka inte! Ta med familjen och mys med oss på årets Julmarknad! 🧑‍🎄♥️