Paintball i Örebro

Upplev paintball mitt i stan

Action, listighet & spänning

I paintball gäller det att skjuta för att överleva, i olika scenarier som sätter strategi och lagarbete på prov. Så, ladda geväret, synka ihop med teamet och fokusera på uppdraget ni har framför er. Använd dig av semiautomatiska gevär, skyddsutrustning, camouflage och lev ut din inre krigare och spara inte på ammunitionen!

Vi har en stor paintballbana som sträcker sig in i skogen och du kan välja mellan 3 olika spel: Capture the flag, death match eller last man standing. Paintballbanan har hinder av olika karaktär med många naturliga och även uppbyggda hinder. Vi är Örebros närmaste paintballbana! Boka din plats redan idag. Paintball är ett utmärkt sätt att ha kul med jobbarkompisarna och är perfekt för företagseventet

Olika paintballspel

Elimination

Elimination är ett paintballspel som har de enklaste reglerna, men är ett minst lika svårt spel ändå. Det går endast ut på att markera spelarna i andra laget. När alla är ute så har ditt lag vunnit.

Capture the flag

Den mest populära spelformen som spelas nästan över hela världen. Spelarna delas in i två lag och varje lag har en flaggstation som även är deras utgångspunkt. För att vinna spelet måste man hämta det andra lagets flagga och ta den till sin egen flaggstation. Blir man oturligt nog träffad med motståndarlagets flagga i hand måste man lägga den på marken så att en medspelare kan plocka upp den och föra den vidare!

Harjakt

Detta spel brukar vara uppskattat som ett sista spel vid svensexor eller möhippor. Här får svensexekillen eller möhippebruden dra på sig en dräkt, de får ett visst antal sekunder på sig att ta skydd medan alla “jägare” får stå med ryggen mot banan. Svensexekillen eller möhippebruden kan inte bli markerad, men det kan jägarna. Blir en jägare träffad åker den ut.

Speedball

Denna variant har bara en flagga som står placerad i mitten av spelplanen. Varje lag startar vid en bas och baserna ska ha samma avstånd till flaggan. Målet med spelet är att hämta flaggan och hänga den i motståndarlagets bas. En annan variant är att ta den till sin egen bas istället.

Attack and defend

Detta är en annan typ av Capture the flag, skillnaden är att bara ett lag har en flaggstation att försvara. Det andra laget har ingen flagga att försvara utan skall helt enkelt hämta motståndarlagets flagga och föra den tillbaka till sin egen bas.

Last man standing

Ett spel som många känner igen och som brukar vara det sista spelet för dagen! Alla startar från mitten av banan och på instruktörens signal har alla 20 sekunder på sig att ta skydd. Siste man kvar på banan blir utsedd till dagens Rambo.

Vanliga Frågor om paintball

Vad kostar det att spela paintball hos er?

Det kostar 299 kr per person för 20min intro och 100 minuter paintballspel samt 400 bollar. Vilket motsvarar ca 2 magasin.

Om du vill köpa extrabollar är kostnaden 99 kr för ett magasin.
Extralåda med 2000 bollar kostar 600 kr.

Vilken åldersgräns har ni på paintball?

Du behöver vara minst 12 år för att kunna spela hos oss.

Hur många kan vi vara som spelar paintball?

Minsta antalet deltagare vid en bokning är 8 personer och max 30 personer.

Hur spelar jag paintball?

När ni ska börja spela paintball så utrustas alla deltagare med en markör (ett slags gevär) som fylls med luft och bollar. En guide kommer att finnas med under hela speltiden för att hjälpa till med bollar och luft. Denna agerar även som domare.

Hur många kan vara på paintballbanan samtidigt?

Upp till 30 personer kan delta samtidigt i paintballbanan.

Vilken utrustning och vilka kläder ska jag ha på mig när jag spelar paintball?

Ha på dig oömma kläder och bekväma skor. Overall och mask för ansiktet lånar du av oss och ska användas. Keps eller mössa kan också vara bra att ha på sig beroende på hur mycket hår du har.

Går färgen att få bort?

Färgen i bollarna är helt ofarlig och tvättas bort i tvättmaskinen. Ha inte de finaste kläderna under camo-overallen eftersom färgen ibland kan lämna en fettfläck.

Gör det ont att spela paintball?

Det beror på var du blir träffad, från vilken vinkel, avstånd och hur känslig man är. Hos oss är 2 meter minimiavstånd, om någon skjuter från ett kortare avstånd får spelaren kliva av banan.

Varukorg
Boka höstens Kick-Off

I Sörbybacken får ni kick-off och teamdag i ett! Utveckla er samarbetsförmåga, stärk er gemenskap och företagskultur – och ha roligt på vägen!