Om Oss

Hur Sörbybacken startade

“Vår vision är att främja folkhälsan, att skapa en plats där människor möts, rör på sig, får leka, njuta & skapa nya minnen.” – Per Egeryd

I flera hundra år har Sörbybacken bistått Örebroarna med motion, frisk luft och magnifik utsikt över Örebro stad. Idag är vi ett aktivitetscenter utan dess like, en samlingsplats för familjer, företag och grupper. 

Ett hållbart Sörbybacken tillsammans med våra partners

Vi värnar om något som vi benämner som Social Hållbarhet

Vi verkar aktivt för att få (framförallt barn och ungdomar) att mötas och träffa nya vänner. Oavsett vilken postadress man är skriven på så kan man mötas i sörbybacken och träffa nya vänner och ha riktigt roliga och givande dagar tillsammans.

Detta görs i samarbete med våra huvudpartners som köper ett antal platser på olika aktiviteter till reducerat pris. Sen genom en dialog med Partnerskap Örebro Kommun fyller vi dessa platser med barn och ungdomar.

“Välkommen till Capio Läkargruppen i Örebro. Vi erbjuder specialistvård och företagshälsovård i en lugn och trygg miljö.” 

– Capio Läkargruppen vill med detta partnerskap bidra till en förbättrad hälsa genom möjlighet till lek och aktiviteter i en inkluderande miljö utan etiketter. Vi tror att lek och rörelse skapar glädje som överbryggar de olika förutsättningar vi getts i samhället.

Vår ambition tillsammans med Sörbybacken och Örebro stadsmission, är att möjliggöra ökad integration och framtidstro för fler barn och familjer genom att erbjuda fria aktiviteter under tre års tid för ett fyrtiotal familjer.

Skänk säsongskort i samarbete med Stadsmissionen

“GLÄDJE FÖR ALLA” – Örebro Stadsmission

Vi tycker alla ska ha möjlighet till lek och äventyr hos oss i Sörbybacken. 

3500 barn i Örebro lever i ekonomisk utsatthet och vi vill verka för en förändring. Vi vill också göra Örebro till en varmare stad för alla!👨‍👩‍👧‍👦

Vill ni som företag eller annan organisation hjälpa oss att bidra med fler säsongskort till Örebro Stadsmission är ni välkomna att kontakta oss💙

Vi älskar äventyr

Vårt helhetskoncept för våra gäster bygger på 3 delar. Lajja, Lär och Njut.

LAJJA
Våra olika aktiviteter bjuder in till lek och adrenalin. Det kan vara genom att tävla med kollegor eller barnbarnen i hinderbanan eller fotbollsgolfen. Det kan vara genom taktik och tävlingsnerv i paintballen eller femkamp. Det kan vara genom den hissnande farten i zipline eller genom den individuella strategiplanen för att ta dig an ett hinder i höghöjdsbanan.

LÄRA
Du får alltid med dig något. Du kanske klarade höghöjdsbanans svåraste hinder. Du kanske är starkare eller modigare än du tror? Eller fick ni ihop en jättesmart taktik i paintball som gjorde att ni oavsett förkunskaper vann mot motståndet. Ni kanske genom femkampens olika utmaningar fick lära er helt nya sidor av varandra. Eller var det genom en härlig runda på fotbollsgolfen som ni fick tid att umgås och lära känna varandra lite bättre. Kanske var någon lite mera vinnarskalle än vad du någonsin kunde ana förut?

NJUTA
Sörens fantastiska vedugn. Var det kanske den bästa du någonsin ätit? Avnjuten med en kall dryck på vår terrass. Eller var det vår noga utvalda kulglass från en riktig glassnörd i Neerings Grythyttan.

Kanske är njutningen ännu enklare i form en kopp kaffe uppe vid toppstugan.

Säkerheten först

Vi har på ett sätt människors liv i våra händer. Vi har flera åtgärder för att minska denna belastning på såväl kund som på personal. Till exempel har vi valt ett av de absolut säkraste systemen i höghöjdsbanan, Cliq-it. Där du egentligen hur du än försöker så kommer du inte att kunna koppla dig lös när du väl är uppe i banan.

Varukorg
HÖG TID ATT BOKA SOMMARENS EVENT

Är ni en grupp eller företag? Välj bland färdiga hel- och halvdagspaket eller skräddarsy ert event från grunden!