Bli medlem i vår förening

Anta utmaningen!

Med Sörbybacken arena som redskap vill vi få de många människorna att hitta glädjen i att röra på sig utomhus tillsammans. Här sätter man sin egen ambition och gör det med hjälp av de aktiviteter Sörbybacken har att erbjuda.

Vår motionstrappa och utegym har blivit en succé och målsättningen är att successivt kunna vidareutveckla arenan. Från Sörbybacken utgår även en XCO bana i mountainbike som även är utmärkt för traillöpning samt starten till ett antal längre stigcyklingsleder. Vid vår höghöjdsbana startar även ett motionsspår som är mycket trivsamt för löpning eller en promenad.

Medlemsavgiften 2021 är 100 kr för hela året och som medlem bidrar du till utvecklingen av Sörbybacken som Örebros bästa motionsarena utomhus.

Hitta glädjen i rörelsen du med!

Använd trappan i Sörbybacken för backträning

Trappan & Utegymmet

Trappan och utegymmet startade som en ren goodwill-tanke under projektet Folkhälsan. Detta bekostas nästan helt av ett stort gäng bidragsgivare.

Det är gratis för vem som helst att nyttja för sin egen träning. Vi är också glada att många ungdomslag kommer till oss och bedriver delar av sin träning hos oss.

* Det är inte tillåtet att bedriva kontinuerlig eller kommersiell verksamhet hos oss utan att vi godkänt detta.

Örebroturen

För oss som älskar stigcykling!.
Örebroturen är ett motionslopp på cykel som går på fina mountainbike stigar runt hela Örebro och går ut på att få till den ultimata cykel upplevelsen och träffa nya människor. Turen är ca 55km lång och efter vägen kommer det att finnas 3 olika stationer med lite olika tilltugg och dryck, väl i mål så får alla deltagare äta pizzabuffé från Sörens Vedugn. Välj att åka i Grön, Blå eller Röd grupp där skillnaden mellan grupperna är farten. Grön kommer att åka i ca 10km/h, Blå kommer att åka i ca 10-15km/h och Röd kommer att åka ca 15-20km/h.

Örebroturen är en trerätterscykling i skogen där vi kombinerar Glädje, gemenskap, njutning och puls.

Denna tur är till för de som vill cykla ett lopp tillsammans med andra utan att behöva tävla. Alla får givetvis en nummerlapp.

Vår vision är att locka fler att hitta njutningen i att cykla i skogen och att göra det i grupp

Vid frågor så tveka inte att höra av dig antingen på Messenger eller via Mail på skf@sorbybacken.se

Kostnad:  –

Datum: Nytt datum kommer hösten 2022

Antal deltagare: 200 personer där man kan välja mellan grön, blå eller röd grupp.

Start och Mål: Sörbybacken, Sörbybacken 2

Målgrupp: Alla som gillar stigcykling (Mountainbike)

Banbeskrivning: Örebroturen är en motionsrunda på stigar runt Örebro. Med de rekommenderade stigarna som passerar 3 stationer runt hela Örebro får du njuta av trevlig cykling och goda stopp. Vill man inte åka efter stigarna med guiderna går det givetvis bra att hitta egna vägar som leder till stationerna men då blir sträckan längre.

Örebroturen
Örebroturen

* Det är inte tillåtet att bedriva kontinuerlig eller kommersiell verksamhet hos oss utan att vi godkänt detta.

Varukorg
Presenten som fortsätter att ge

Med våra säsongskort så maximerar ni 2023 med massor av utmaningar, spring, problemlösning med kropp och knopp – hur mycket ni vill!

Här kan du läsa mer om våra säsongskort