Skidbacke mitt i örebro

Hos oss finns många möjligheter för utförsåkning i skidbacken både för dig som nybörjare eller dig som är mer erfaren på skidor. Du kan prova på både utförsåkning i form av slalom, snowboard eller testa vår pulkabacke. Vad tycker du är roligast? Här åker du smidigt uppför i vår bygellift. Vi producerar konstsnö i vår skidbacke när vädret tillåter. Aktuell information om snötillgången uppdateras här och vi uppdaterar även i våra sociala kanaler regelbundet under vintersäsongen.

Vinterns största höjdpunkt

Här finner du den största höjdpunkten för vintern. Vår skidbacke i Sörbybacken är en utmärkt nybörjarbacke för de första plogsvängarna. Vi har en längre backe med lift och en liten barnbacke med band där de minsta kan lära sig att åka skidor. För de som vill ha en lite mer avancerad skidåkning så finns en skipark för både skidor och snowboard med boxar, hopp och rails för både stora och små.

När backen är öppen kan du hyra enklare alpin utrustning för barn och vuxna. Skidutrustning finns i begränsad omfattning och först till kvarn-principen gäller så var på plats i tid. Registrering och skiduthyrning sker på baksidan av Sörbybackenstugan.

Skidskola i Örebro Sörbybacken

Jullov örebro

Gratis skidåkning för alla barn under jullovet i samarbete med Örebro Kommun

TACK till vår fantastiska kommun som möjliggjort gratis skidåkning och lån av skidutrustning för alla barn i Sörbybacken under jullovet.

Före ditt besök så glöm inte att liftkort måste bokas i förväg. Något som också är aktuellt under jullovet är vår skidskola för barn och ungdomar.